Festival kutilství

Festival kutilství je v plném proudu!

Pokud jedete do Brna, pak byste určitě neměli navštívit jenom zdejší památky, ale taky byste měli navštívit nějaký z festivalů, které budou v Brně probíhat. Festivalů se zde koná habaděj, například nyní je v plném proudu takzvaný Bastlfest, což je festival pro malé i velké kutily. Jedná se o festival, který je aktuálně v plném proudu – koná se od 16. listopadu do 18. listopadu.

Festival, který probíhá ve science centru VIDA! je určen všem nadšencům do kutilství, všem těm, kteří něco neustále vymýšlejí, něco stále vylepšují a rekonstruují. Samozřejmě se sem můžete jenom podívat, pokud nepatříte k těmto nadšencům. Bude zde k dispozici i ukázka toho, co vlastně všechno lidé dokážou vyrobit.

Ukázány zde budou práce radioamatérů, dále taky ukázky z cyklokuriozit, nadchnout se můžete i modely vláčků nebo roboty. Pro malé kutily zde budou připraveny dílny, v nichž si budou moct vystřihávat z papírů či kde si budou moct vyrábět zajímavé výrobky. Dílny jsou samozřejmě i pro dospělé, i těm jsou dveře festivalu otevřené.